Projecten

PROJECTEN

Naast het tweejaarlijks kunstevenement De Poorten van Reijmerstok, dragen wij onze voorliefde voor kunst graag uit over een nog breder én blijvend gebied.

Esther Loffeld kunstroute

Esther Loffeld, woonde en werkte in Reijmerstok. Als kunstenares nam ze vaker deel aan De Poorten van Reijmerstok en daarnaast sinds 2016 ook als lid van het organisatie commissie. Vol enthousiasme, inspiratie en áltijd voor meer dan 100%, zette ze zich in voor een mooie samenstelling van onze expositie.
In januari 2020 moesten we helaas afscheid nemen van haar. Esther had aangegeven graag iets blijvends te willen nalaten aan het dorp Reijmerstok en haar bewoners. Ze stelde een bedrag beschikbaar die wij als poorten commissie ter nagedachtenis zullen besteden in het teken van haar geliefde expositie De Poorten van Reijmerstok. Het idee en de uitwerking hiervan begint vormt te krijgen en we zullen u binnenkort meer informatie geven over de Esther Loffeld Kunstroute. We zullen haar en haar bevlogenheid nooit vergeten.
Het buurtfonds van de Postcode Loterij draagt dit initiatief een warm hart toe d.m.v. een additionele financiële bijdrage.

KiDZ PROJECT

Kunst en cultuur staat bij De Poorten hoog in het vaandel. We voelen het als onze verantwoordelijkheid om onze jeugd te betrekken bij de kunstexpositie en de cultuur van het dorp. Hun te enthousiasmeren, hun onbevangen creativiteit te stimuleren en van elkaar te leren. De kinderen hebben de toekomst en zijn immers onze opvolgers.
Vanuit dit oogpunt is het KiDZ project ontstaan. Gedurende het jaar bieden wij diverse KiDZ projecten aan waaraan kinderen (en/of volwassenen) kunnen deelnemen. Met dank aan vele sponsors kunnen wij dit project realiseren.

SMaRT PROJECT

Sociaal Maatschappelijke ART Project
De organisatie van De Poorten van Reijmerstok gaat elke editie de uitdaging, op sociaal en maatschappelijk vlak binnen het dorp Reijmerstok, aan middels een ludiek project. In de vorm van een actieve en creatieve cultuurparticipatie worden inwoners en vrijwilligers van Reijmerstok, intensief betrokken bij het ontwikkelen, ontwerpen en vervaardigen van een project in de openbare ruimte. Een kunstproject met tastbare, sociale verbinding. Samen doen we het gewoon! 

Kunstenaar boven: KiDZ Reijmerstok
Kunstenaar beneden: Esther Loffeld

 

Dit is ram leuk

Logo De Poorten van Reijmerstok b_wit

Dankzij deze projecten verbinden we kunst, natuur, cultuur
en onze ambassadeurs.

error: Content is protected !!