Esther Loffeld

De kunstroute Esther Loffeld wordt gerealiseerd als 4 km lange route in en om Reijmerstok.

U start en eindigt bij eetcafé A gen Ing en wandelt door ons mooie dorp, door veldwegen, langs akkers, hoogstambomen, fruitplantages en de hoptuin. U kunt genieten van vergezichten die op zich zelf al de kunst van de natuur zijn. Esther genoot al wandelend graag van deze omgeving, haar achtertuin.

Wij mogen op deze route de komende jaren kunst toevoegen. Tevens zal er een routebeschrijving met meer informatie beschikbaar komen.

Tijdens de 12de editie van De Poorten van Reijmerstok gaat u al twee kunstwerken tegenkomen.

Op 5 maart gaan we samen met kunstenaar Bart Ensing aan de slag om het kunstwerk De Wandelaar te realiseren. Met Marion Steur ontwikkelde hij de wandelaar en bijbehorend gedicht.

kom mee

in stilte onderweg

volg onzichtbaar

het spoor

buiten naar binnen

ga te voet

Kom verder …..

Het tweede kunstwerk is Tempus Tilia, drie lindeboom bladeren en een doorsnede van een boomstam, vervaardigd uit kalksteen. Het resultaat van het Community Art Project Reijmerstok 2022. Onder leiding van kunstenaar Jonathan Wanders werd zo de verbinding met het verleden en de boomgaard die er oorspronkelijk was en de nu ‘missende’ linde gemaakt. En zou een stam-vorm (boomstronk) een subtiele verwijzing zijn naar de naam Reijmerstok. Het woord ‘stok’ is afgeleid van het woord ‘stock’, dat ‘stamhuis’ betekent. De naam Reijmerstok betekent zoveel als ‘de plaats waar het stamhuis stond van Reijmer’. De bladeren en boomstam uit kalksteen zijn te gebruiken als zit element. Een plek voor verbinding met de tijd: het verleden, jaarringen stam, zicht op kerktoren met uurwerk, herinneringen. Verbinding met jong en oud. Een plek waar men tijd kan ervaren, maar die tegelijkertijd ook tijdloos is. Een monument waar men zowel kan rusten en ontspannen, als kan spelen. Een ontmoetingsplek voor interactie tussen kunstwerk, mens en natuur.

 

Kunstenaar: Esther Loffeld

Ver vergeate dich neet

Buurtfonds-logo
Logo De Poorten van Reijmerstok b_wit

Een permanente kunstroute in Reijmerstok ter nagedachtenis van ons comité lid en beeldend kunstenaar Esther Loffeld.

error: Content is protected !!