De Poorten van Reijmerstok

header_historiefanfare

Het begin

In 1997 vond op de binnenplaats van “Hoeve De Puthof” een expositie plaats van zes kunstenaars uit Reijmerstok. De expositie verliep zo goed, dat het idee ontstond om een expositie te houden in het hele dorp. Fanfare St. Franciscus Reijmerstok kreeg in 1999 het verzoek van de plaatselijke kunstenaars om een expositie mede te organiseren op de binnenplaatsen van boerderijen. De eigenaren van de zogenaamde “poorten”  van authentieke boerderijen en monumentale panden hebben hieraan belangeloos en enthousiast hun medewerking verleend. De formule bleek succesvol en er werd besloten om de kunstexpositie “de Poorten van Reijmerstok” als tweejaarlijks evenement voort te zetten.

De EU-regio

Steeds meer bezoekers weten inmiddels de weg naar Reijmerstok te vinden en kunstenaars uit de EU-regio zijn zeer belangstellend om te exposeren.  Het publiek komt op een ongedwongen wijze in contact met een boeiend en gevarieerd aanbod van kunst in een gastvrij dorp. De toegangspoorten van boerderijen en bedrijven  die normaal gesloten blijven, staan deze dag wagenwijd open om bezoekers de kans te geven niet alleen van kunst te genieten maar ook van de landschappelijke schoonheid.

Door uw bezoek aan Reijmerstok en de opbrengst van de kaartverkoop steunt u het verenigingsleven van Reijmerstok en Terlinden.

Onze sponsoren

  •  
  •  
  •  
  •  

 

 

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Poorten van Reijmerstok?

Kijk dan bij informatie over de route en de exposanten van 2022.

Deze website is een gift van Wayform 2023

Back to top
EnglishGerman