Nieuws

13e editie KIV Inside-Outside

Zaterdag 7 maart t/m zondag 22 maart 2020 (Inside) en doorlopend (Outside) op het Landgoed Château St. Gerlach/Gerlachuskerk – Houthem St. Gerlach

Wilt u de drukte van de stad ontwijken? Bezoek dan het idyllische landschap van het landgoed van Chateau St. Gerlach in Houthem.

Kunst in Valkenburg, binnen en buiten van kunst genieten….

Op zaterdag 7 maart 2020 opent KIV voor de 13e keer haar deuren. KiV staat voor Kunst in Valkenburg, een unieke en exclusieve jaarlijks terugkerende kunstexpositie in het heiligdom van de Gerlachusparochie en op het landgoed van Château St. Gerlach. U kunt er in de maand maart binnen (KiV Inside) en van maart t/m KIV 2021 buiten werk bewonderen van totaal verschillende kunstaanbieders: Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en enkele gastexposanten zoals Marieke Russell en Oggetti Art Objects.

Kunstaanbieders:

    • Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt over een uitgebreide collectie hedendaagse beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer Ilse Oelbers, Anita Vermeeren, zie hieronder van links naar rechts, te zien. Verder werken van o. a. Jos van Vreeswijk, Sjaak Smetsers, Ronald Westerhuis, Eja Siepman van den Berg, Eric Goede, Atelier Lieverse, Frans van Straaten, Saskia Pfaeltzer, Karin van de Walle, Jack van Iwaarden de Vreede en Jeroen Jacobs te bezichtigen.
        
    • Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden van Paul Beckers, Harry Schroen, Charles Eyck, Paliter Hutschemakers, Patrick Creyghton, Wil van der Laan, Jo Ramakers, Lei Molin, Gene Eggen, Mies Grijmans, Roger Braun, Hans Truijen, Geert Verstappen, Leo Horbach, Mona Sokoot en Kieta Nuij ten toon.
    • Zie hiernaast van links naar rechts Angelique Cremers en Sjef Hutschmakers. 

KiV-locatie(s): Exclusieve kunst op een historische locatie!

De 5-sterren locatie op zich alleen al is een bezoek waard. KIV Inside vindt plaats in de kloostergang van Château St. Gerlach en de ruimtes rond de schatkamer van de Sint Gerlachuskerk, een prachtige barokkerk met onlangs gerestaureerde achttiende-eeuwse fresco’s, gelegen in Houthem. Het schitterende landgoed van Château St. Gerlach is het decor van KIV Outside, een beeldenexpositie van veel verschillende kunstenaars en materialen.

Tijdens KIV inside 2020 zal bijzondere aandacht uitgaan naar de realistische olieverfschilderijen van de befaamde kunstenaar Henk Helmantel, welke onder kunstliefhebbers nauwelijks nog een introductie behoeft.

 

Indien men van nog meer kunst wil genieten, kan men in de weekenden (vr/za/zo) tijdens de openingstijden van KIV de speciale exposities bij de 2 deelnemende kunstaanbieders bezoeken.

Tickets:

Entreekaarten zijn online met 10 % korting te koop.

Extra info:

Locatie: Norbertinessenhof 1, 6301 KM Houthem – Valkenburg aan de Geul.
KiV Inside (entree € 7,50): za 7 mrt t/m zo 22 mrt, dagelijks van 10 tot 17 uur.
KiV Outside (vrij entree): za 7 maart t/m KIV2021, dagelijks te bezoeken.
Parkeren: gratis
Entree: € 7,50 inclusief toegang tot de Schatkamer van de Sint Gerlachuskerk.
Kinderen t/m 12 jaar gratis entree. Inwoners van Valkenburg aan de Geul hebben recht op 10% korting bij de kassa van KIV op vertoon van hun identiteitsbewijs. Voorverkoop 10% korting via www.tickli.nl. Entree geldt alleen voor KiV Inside.
Meer weten? www.kunstinvalkenburg.nl.


2 maart, 2020 Geen categorie

Deze website is een gift van Wayform 2023

Back to top
EnglishGerman