Nieuws

Verover een plek op de jubileumeditie van “de Poorten van Reijmerstok”

2e Pinksterdag 21 mei is het zover. Dan vindt de jubileumeditie van “de Poorten van Reijmerstok” plaats. Voor de 10e keer staat Reijmerstok dan bol van de kunst en de gezelligheid. Het niveau van de kunst ligt hoog en het aantal aanmeldingen overstijgt het aantal expositieplekken ver. Omdat lang niet iedere kunstenaar mee kan doen, wordt er deze keer iets extra’s gedaan in de vorm van een wedstrijd. Kunstenaars mogen meedoen aan een wedstrijd en kunnen daarmee een plek veroveren. De 3 kunstwerken die als mooiste worden verkozen krijgen alsnog een expositieplek. En … ú kunt één van de drie expositieplekken veroveren! Het thema van de expositie 2018 is: “Natuurlijk …. Reijmerstok”. De kunstwerken die mee dingen om één van de drie expositieplekken moeten een relatie hebben met het thema.

Wat gaan we doen.
Alle kunstenaars uit de eu-regio wordt iets extra geboden. De organisatie van de “Poorten van Reijmerstok” heeft een wedstrijd uitgeschreven. Er zijn nog 3 expositieplekken beschikbaar voor de winnaars van deze wedstrijd. De 3 best verkozen kunstwerken mogen met het gewonnen werk exposeren op 21 mei tijdens de jubileumeditie van de Poorten van Reijmerstok. Ook kunstenaars die al ingeschreven hadden – en niet direct geselecteerd zijn door de kunstcommissie – mogen mee doen.

Wie kiest de mooiste werken?
Een hele speciale jury maakt de keuze! En die jury bestaat uit alle inwoners van Reijmerstok en Terlinden. De juryleden krijgen een stembiljet en mogen hun stem uitbrengen op het voor hen meest aansprekende kunstwerk. Aan het einde van de wedstrijddag worden alle stemmen geteld en de winnaars bekend gemaakt.

Kunstenaars, wilt u meedoen aan de wedstrijd?
Meld u dan uiterlijk vóór 14 april aan door een e-mail te sturen naar: kunst@poortenvanreijmerstok.nl. Vermeld in deze e-mail uw naam, adresgegevens, omschrijving deelnemend kunstwerk en hoe u dit wilt gaan presenteren (sokkel, schildersezel etc.). Zonder deze gegevens kunnen wij uw aanmelding niet verwerken. 

Op zondag 22 april kunt u dan één van uw werken tussen 12.00 en 13.00 uur presenteren op Hoeve de Puthof in Reijmerstok. U zorgt zélf voor een mooie presentatie (bijvoorbeeld op een ezel of een sokkel die u zélf meebrengt). De organisatie wijst u een plek aan.

Verantwoordelijkheid
Van de kunstenaar wordt verwacht dat hij/zij gedurende de wedstrijd aanwezig blijft en eventueel een toelichting geeft. De kunstenaar is ook te allen tijde zélf verantwoordelijk voor zijn of haar werk.

Locatie
Hoeve de Puthof
Reijmerstokkerdorpsstraat 130
6274 NN Reijmerstok

Jury
Alle inwoners van Reijmerstok en Terlinden die mee willen jureren krijgen een stembiljet en kunnen stemmen: tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Ná 17.00 uur worden de 3 winnende werken bekend gemaakt.

Wedstrijdcommissie
Bestaat uit leden van de kunst- en poortencommissie.

Themaconcert
Fanfare St. Franciscus verzorgt deze middag een themaconcert op Hoeve de Puthof. Dit begint om 14.30 uur en het thema is: “De vrienden van de Poorten”. In samenwerking met andere verenigingen zullen alle facetten van kunstexpositie de Poorten van Reijmerstok muzikaal de revue passeren


8 maart, 2018 Nieuws

Deze website is een gift van Wayform 2021

Back to top
EnglishGerman