KiDZ workshops

pvr_headerprogramma_1

Diverse workshops voor kinderen in één workshopweekend: RABO KiDZ Weekend!

Een weekend vol kunst en cultuur!

Tijdens het Rabo KiDZ weekend op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober bieden we een vol programma aan, waar vele kinderen uit de gemeenten Gulpen-Wittem en Eijsden Margraten aan kunnen deelnemen.

Op zaterdag organiseren we verschillende workshops die bestaan uit beeldend, muziek, dans, drama of poëzie. Zo maken kinderen kennis met de diverse kunstdisciplines. Workshops worden gegeven door kunstenaars en begeleid door vrijwilligers uit de omliggende dorpen. Op zondag worden kunswerken – die kinderen hebben gemaakt – gepresenteerd in een speciaal voor hen ingerichte tentoonstelling in het gemeenschapshuis. Alle ouders, familieleden en andere belangstellenden zijn op deze dag van harte welkom om de kunstwerken te bekijken. Op zondag is er niet alleen de tentoonstelling, maar ook wordt er het geleerde in de workshops muziek uitgevoerd door alle kinderen. En is er een optreden van het jeugdorkest uit Slenaken.

pvr_bezoekers1

pvr_bezoekers2

pvr_bezoekers3

Het voorlopige programma voor 2017 / 2018

30 september / 1 oktober 2017: Rabo KiDZ weekend voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar
Op zaterdag van 10 tot 17 uur vinden er diverse workshops plaats (de inschrijving is al gesloten). Zondag 1 oktober is iedereen van harte uitgenodigd vanaf 11 uur in gemeenschapshuis A gen Ing te Reijmerstok voor de expositie en optredens van de KiDZ.

Er worden workshops verzorgd door:

Voorjaar 2018: Workshop voor leerkrachten binnen de gemeente Gulpen- Wittem en Eijsden-Margraten
Leerkrachten van de basisscholen binnen de gemeente Gulpen- Wittem en Eijsden-Margraten kunnen deelnemen aan een workshop waarin zij door een professional vaardigheden leren. Die zij daarna in praktijk kunnen brengen in hun eigen klas. Het resultaat wordt getoond tijdens een speciaal voor de scholen ingerichte kinderexpositie.

21 mei 2018: Kunstexpositie “de Poorten van Reijmerstok”
De kinderenactiviteiten en werken komen ook tijdens de jubileum editie van de Poorten van Reijmerstok ruim aan bod.In aanloop naar 21 mei worden diverse projecten uitgerold op de basisscholen van Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten. Op de dag zélf worden ook diverse activiteiten georganiseerd. Kinderen ervaren hier op een spontane manier om te genieten van kunst en mogen zelf deelnemen. Het volledige programma volgt.

Deze website is een gift van Wayform 2018

Back to top
EnglishGerman